Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 7.81 
Titel:Cabora Bassa 
Auteur: Dr. S. Bosgra 
Samenvatting: Wat is de omstreden Cabora Bassa? Aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw was het nog een diep ravijn, 18 kilometer lang, met veel watervallen en stroomversnellingen, ergens diep in Afrika, in de toenmalige Portugese kolonie Mozambique. De dichtsbijzijnde grote stad is Salisbury, op 350 km. afstand. Het klimaat van Cabora Bassa is ondraaglijk. De temperatuur loopt onder in het dal dikwijls op tot boven de 40 graden. Dit boekje is waarschijnlijk uitgegeven eind 1969 en verhaalt de geschiedenis voorafgaand aan de bouw van deze controversiŽle Dam. (bron Wikipedia:Cahora Bassa, vroeger ook Cabora Bassa genoemd, is de naam van een stuwdam en stuwmeer in de provincie Tete in Mozambique. Het werd gebouwd tussen 1969 en 1979 ťn is van de grootste stuwdammen ter wereld.)  
Redactie:  
Uitgever: Angola comitť en Sjaloom 
Jaar van uitgave: 1969 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN:  
Editie:  
Ondertitel: Een dam tegen Afrikanen 
Foto's: enkele zwart wit foto's  
Opmerkingen: In het begin van het boek een paar landkaartjes. Aan het eind van het boek twee bijlagen over Zamco en over de financiŽn. 
Aantal pagina's: 50 
Serie: Kosmostory nr. 15 
Trefwoorden: Afrika, Cambora Bassa Dam, Portugal, Zuid-Afrika, Nederland, Frankrijk, USA, West-Duitsland, Zwitserland, boycot, landbouw, industrie, energie, Zambesi rivier, Mozambique, Zweden, Frelimo, ItaliŽ, stuwmeer, waterkrachtcentrale,