Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 7.80 
Titel:Wrange vruchten van apartheid 
Auteur: Bert Lof, Marijke Smit, Ruurd Stellinga (SOMO) 
Samenvatting: Fruit is heel gezond, behalve als het uit Zuid-Afrika komt. In het land van de apartheid heersen immens extreme wantoestanden, met name op het platteland. Zo werd onlands een zwart jongetje doodgeslagen door een witte opzichter, omdat "zwarten niet op de weg, maar ernaast behoren te lopen", volgens de betreffende opzichter. Zwarte landarbeiders telen en plukken het fruit, dat voor henzelf onbetaalbaar is. "Wrange vruchten van apartheid" behandelt de achtergronden van Zuidafrikaans fruit en wijn. De erbarmelijke omstandigheden, waaronder zwarte landarbeid(st)ers in Zuid-Afrika moeten werken, komen aan bod. Ook word het belang van de agrarische sektor in het algemeen en van fruit in het bijzonder voor de Zuid-Afrikaanse economie aangegeven. Verder wordt uitvoerig ingegaan op de handel in apartheidsfruit. Tenslotte wordt ingegaan op akties, waarbij een konsumentenboykot van groot belang is. Hierbij staat de aktie "Pluk geen vruchten van apartheid", die zich tegen Zuidafrikaans fruit richt, centraal.  
Redactie:  
Uitgever: Komitee Zuidelijk Afrika 
Jaar van uitgave: Januari 1986 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90-70331-10-1 
Editie:  
Ondertitel: Achtergronden van Zuidafrikaans fruit 
Foto's: Er staan enkele zwart wit foto's in van Gill de Vlieg, Jphn Seymour e.a.. 
Opmerkingen: Er staan zwart wit tekeningen in, landkaartjes, en tabellen vooral aan het eind van het boek, en een brief. 
Aantal pagina's: 80 
Serie:  
Trefwoorden: Zuid-Afrika, fruit, wiijn, landarbeid, landbouw, EEG, Nederland, apartheid, invoerrechten, arbeidsrecht, vakbonden,