Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:B 6.68 
Titel:Ontwikkelingslanden en een verdeelde wereld 
Auteur: Jacques van Nederpelt 
Samenvatting: Voor de wereldbevolking van 5,5 miljard mensen (1993)woont driekwart in zo'n 130 staten die door de Verenigde Naties worden aangemerkt als 'ontwikkelingslanden'. Dit boek biedt een gedegen introductie tot de problematiek van ontwikkeling en onderontwikkeling, kortweg aangeduid als het 'ontwikkelingsvraagstuk'. Het vraagstuk beperkt zich niet alleen tot binnenlandse omstandigheden maar omvat ook de internationale verhoudingen. Op beide niveaus is sprake van grote ongelijkheid en verdeeldheid, die dan ook de kern vormen van het ontwikkelingsvraagstuk. De auteur ontrafelt de problematiek vanuit een interdisciplinaire en integrale benadering, waarbij kernthema's centraal staan zoals: de internationale economische en politieke verhoudingen, ontwikkelingssamenwerking, stad en platteland, ontwikkelingsstrategie├źn, de groei van de bevolking en het leefmilieu.  
Redactie:  
Uitgever: Van Gorcum 
Jaar van uitgave: 1993 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90-232-2792-1 
Editie:  
Ondertitel: Een inleiding tot het ontwikkelingsvraagstuk 
Foto's:  
Opmerkingen: in Archief. Enkele tabellen, afbeeldingen en figuren met een overzicht voor in het boek. Eindigt met een epiloog, literatuur en een register.  
Aantal pagina's: 216 
Serie:  
Trefwoorden: Ontwikkelingsvraagstukken, internationale economie, politieke verhoudingen, ontwikkelingssamenwerking, stad, platteland, bevolkingsgroei, ontwikkelingsstrategie├źn, leefmilieu, Verenigde Naties,