Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:B 6.65 
Titel:Wereldhandel 
Auteur: Fonds Burger, Mark van Dommele, Jan Schmeitz, Paul van Tongeren, Indra Wahab en gerard Boon. 
Samenvatting: Dit boekje is uitgegeven voor de vijfde wereldhandelsconferentie, UNCTAD V,te Manilla, mei 1979. Drie eisen of verlangens - het is maar hoe je het ziet - vormen de hoofdinzet van deze conferentie. De ontwikkelingslanden willen hogere prijzen voor hun grondstoffen en landbouwproducten, die nodig zijn voor de bevrediging van een groot aantal van onze dagelijkse behoeften. Daarnaast willen ze een regeling voor de enorme schulden, die ze hebben moeten maken onder meer om de in de rijke landen geproduceerde eindproducten te kunnen kopen En tenslotte willen de ontwikkelingslanden weleens profiteren van de technische kennis van de rijke landen om wat meer vaart te kunnen zetten achter de opbouw van hun industrieŽn. Over de achtergronden van deze eisen en de Nieuwe internationale Economische orde, gaat de tekst van dit boekje. 
Redactie:  
Uitgever: Een novib uitgave 
Jaar van uitgave: April 1979 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90 269 5846 3 
Editie:  
Ondertitel: De grondstoffen/de schulden/de handel/de technologie / de unctad-conferentie 
Foto's: Zwart wit foto's van ABC-press, Gerard Boon, Wim Renes, Jan Stegeman en het Koninklijk Instituut voor de tropen. 
Opmerkingen: Enkele tabellen en grafieken. Verklarende woordenlijst achterin. 
Aantal pagina's: 118 
Serie:  
Trefwoorden: Wereldhandel, grondstoffen, schulden, handel, technologie, Unctad-conferentie, derde wereld, Brits wereldrijk, Venetiaanse koopmansrepubliek, ontwikkelingslanden, politiek, multinationals, vrijhandelszones, thee, Ceylon, conservenindustrie, tin, Bolivia, kokos, utopie, Nieuwe Internationale Economische Orde, GATT, IMF, indexatie, invoerrechten, BNP, interdependentie, OESO, OPEC, protectionisme, SDR's, Tokio-ronde, verdrag van Lomť, Wereldbank,