Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:B 5.86 
Titel:Made in heaven 
Auteur: Maartje van Putten, Nicole Lucas, 
Samenvatting: Het was een opzienbarende publicatie waarin voor het eerst de gevolgen van globalisering op de internationale arbeidsmarkt duidelijk zichtbaar werden. Het boek beschrijft de slechte arbeidsomstandigheden voor vele arbeiders in ontwikkelingslanden. Maar daarnaast ook die van migrantenvrouwen die als goedkope arbeidskrachten in het illegale circuit in sweat shops werkten in de verpauperde buurten van steden als New York en Londen, maar ook Amsterdam. De publicatie genereerde veel aandacht in de Nederlandse pers.  
Redactie:  
Uitgever: Evert Vermeer Stichting 
Jaar van uitgave: 1985 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:  
ISBN/ISSN: 90 70985047 
Editie:  
Ondertitel: Vrouwen en de veranderende internationale arbeidsverdeling. 
Foto's: zwart/wit van Maartje van Putten, nicole lucas, Kon. Inst. voor de Tropen, Int. Inst. voor Sociale geschiedenis, Jan Stegeman. e.a. 
Opmerkingen:  
Aantal pagina's: 120 
Serie:  
Trefwoorden: vrouwen, arbeidsverdeling, geschiedenis, kinderen, batikindustrie, IndonesiŽ, thuiswerk, fabrieken, industriŽle ontwikkeling, Derde wereld, kippenlegbatterij, Filippijnse industrie,Philips, vakbond, sub-contracten, kledingindustrie, Nederland, arbeidsinspectie, ateliers, technologie, vrouwenorganisaties, verzet, Jan Pronk, Wim Kok, Anneke Luijken, export, handel,